ceturtdiena, 2016. gada 6. oktobris

Kredītu atmaksas termiņi

Kredītu atmaksas termiņš nozīmē to, cik ilgā laikā ņemtais kredīts tiks pilnībā atmaksāts, mēnesī veicot noteiktu kredīta atmaksas maksājumu. To, kāda būs ikmēneša atmaksas summa (un atmaksas perioda ilgums), nosaka kredīta līgums.

Parasti līgums beidzas līdz ar pilnīgu kredīta segšanu. Dažreiz gan kredīta līgums var tikt pārskatīts un noslēgts jauns - ar citiem nosacījumiem (refinansēts). Ir pieļaujama arī kredīta pirmstermiņa atmaksa, par kuru (atkarībā no kredīta veida) var būt paredzēta papildu samaksa, kuru sastāda kredīta apkalpošanas izdevumi.

Izšķir ilgtermiņa un īstermiņa kredītus. Ilgtermiņa kredītu ilgums var tikt noteikts pat līdz 30 gadiem - tā tas notiek hipotekāro kredītu gadījumos. Auto kredīti parasti ir piecus līdz sešus gadus ilgi. Auto kredītus nereti raksturo mēneša maksājumu skaits, tātad kredīta piedāvājums būs sastopams, piemēram, 60 mēnešu formātā. Ir arī tādi kredīti, kad aizņēmējs uzņemas kredītu atmaksāt dažos mēnešos vai tikai dažās dienās.

Auto kredīti

Mašīnas kredīti parasti tiek piedāvāti uz pieciem vai sešiem gadiem jauna auto iegādei, īsāks atmaksas termiņš - lietota auto gadījumos. Maksājot nelielas summas katru mēnesi visu šo periodu, Jūs jau sākumā saņemat iespēju braukt ar auto, bet nomaksu veikt pakāpeniski. Tā ir lieliska izdevība tiem, kam brīvas naudas nav pa rokai, bet krāt nozīmētu atlikt savu sapni vēl par dažiem gadiem.

Kādēļ gaidīt, ja auto ir ar roku sasniedzams?

Nereti par aizdevumu labam auto ir jāpiemaksā. Jebkurš kredīta procentu maksājums sadārdzinās mašīnas cenu, bez tā neiztikt. Tomēr šeit ir runa arī par pirmo iemaksu. Liela summa parasti tiek aizdota, ja esat gatavs sākt ar ieguldījumu. To gan varat iegūt, izmantojot jau esošo auto. Jums jāmeklē iespēja pārdot savu mašīnu vai tādas kompānijas, kuras pašas pieņem auto kā pirmo iemaksu.

Kredīta atmaksas termiņš ietekmē kredīta atmaksas ikmēneša maksājumus un kopējo kredīta procentu (summa, kas jāmaksā par kredīta izmantošanu) apjomu. Paldies zuz par info tuvāku. Ilgāks kredīta termiņš nozīmē mazākas atmaksas summas katru mēnesi. Tādēļ arī šķietami parocīgi un vilinoši ir, slēdzot aizņēmuma līgumu, noformēt tieši ilgāko kredīta atmaksas periodu. Taču tas ietekmē vispārējo procentu atmaksas lielumu: jo ilgāk tiek maksāts par kredītu, jo vairāk tiek samaksāts par tā lietošanu. Daudz vairāk pārmaksājot par preci, tā kļūst dārgāka, bet pirkums - neizdevīgāks. Respektīvi, preces vērtība nemainās, taču paaugstinās tās cena.